یارانه‌ها سال آینده افزایش می‌یابد؟ ثبات قیمت سیب زمینی از اوایل اسفند ۱۴۰۳ | عرضه قطره چکانی به بازار؛ ممنوع تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟
سرخط خبرها

واکنش‌ها به افزایش ۵ برابری قیمت آرد | این رشته سر دراز دارد

  • کد خبر: ۱۰۷۰۰۵
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۹
واکنش‌ها به افزایش ۵ برابری قیمت آرد | این رشته سر دراز دارد
واکنش‌ها به افزایش ۵ برابری قیمت آرد و صنایع وابسته که قیمت ماکارانی را حسابی بالا برده است.

عروجی | شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد هربار باید منتظر گرانی یکی از اقلام بدیهی، ولی اساسی مردم باشیم. هنوز از گرانی شلغم و هویج زمان زیادی نمی‌گذرد که نوبت به ماکارانی رسید. این افزایش قیمت واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است. واکنش‌هایی که برخی از آن‌ها به صورت جدی از چرایی این افزایش قیمت می‌پرسند و مثل همیشه در جست وجوی یک علت منطقی برای این گرانی هستند و برخی دیگر، با زبان طنز از این می‌گویند که انگار دیگر نمی‌شود روی این غذای راحت و دانشجویی حساب باز کرد!

جالب‌تر اینکه خبر‌ها و گزارش‌ها می‌گویند قرار است ماکارانی به صف اجناس دونرخی بپیوندد، اما چرا یکهو قیمت‌ها تا این حد افزایش پیدا خواهد کرد؟ ظاهرا ترکش‌های رشد نجومی قیمت آرد صنعتی به محصولات وابسته هم رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت گندم برای اصناف و صنایع از ۲۵۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان در سال جدید رسیده است که به موجب آن شاهد افزایش قیمت آرد بودیم. موضوعی که می‌تواند نه فقط قیمت ماکارونی که قیمت کیک، کلوچه، نشاسته، رشته و … را تحت تأثیر قرار دهد. قیمت ماکارونی (هر کیلوگرم) در برند‌های مختلف تاکنون بین ١٣ تا ١۵ هزار تومان قرار داشت که این یعنی در چندروز آینده باید شاهد ماکارانی‌های ۲۸ تا ۳۲ هزارتومانی باشیم.

رئیس انجمن آردسازان درباره اینکه چرا تا حالا این افزایش رخ نداده است گفت: «اگر تاکنون قیمت ماکارونی افزایش نیافته، به این دلیل است که هنوز شرکت‌ها برای خرید جدید مراجعه نکرده اند. به همین دلیل وقفه ١۵ روزه‌ای در تولیدات صنف و صنعت رخ می‌دهد. پیش از این نیز بررسی‌ها نشان می‌داد قیمت خرید آرد برای قنادی‌ها در سال جدید رشد ۵۷ درصدی داشت.» خبر مهم‌تر اینکه، به نظر می‌رسد دولت این بار هم به شکل دستوری قیمت آرد را ثابت نگه داشته است و طبق گفته رئیس انجمن آردسازان با توجه به افزایش حقوق کارگران و هزینه‌های حمل ونقل قاعدتا قیمت نان هم باید افزایش پیدا کند؛ ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است.

از طرفی روزنامه «کیهان» هم همین چندروز پیش صدای اعتراضش بلند شد و نوشت: «چند روز پیش در ستاد اقتصادی دولت و در جریان پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی برای جلوگیری از قاچاق گندم به کشور‌های همسایه و ضرورت بهینه سازی مصرف نان در کشور، تأکید شد که قیمت نان و گندم تغییری نداشته باشد. این تصمیم تا حدودی از نگرانی مردم کاسته است؛ اما هنوز انتقاد‌ها از افزایش یک باره قیمت آرد کارخانجات برقرار است.»

با اینکه سیاست‌های دستوری برای ثابت نگه داشتن قیمت‌ها در این مدت شکست خورده، ولی انگار سیاست گذاران بخش دولتی همچنان اصرار دارند پطرس وار جلوی افزایش هر قیمتی را به هر شکل ممکن بگیرند. اتفاقی که اگر به شکل طبیعی و درست برای آن فکری نشود ممکن است به شکل بدتری در اقتصاد ایران خودش را نشان دهد و تبعات جبران ناپذیری به صنایع مختلف وارد کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->