معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

واکنش‌ها به افزایش ۵ برابری قیمت آرد | این رشته سر دراز دارد

  • کد خبر: ۱۰۷۰۰۵
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۹
واکنش‌ها به افزایش ۵ برابری قیمت آرد | این رشته سر دراز دارد
واکنش‌ها به افزایش ۵ برابری قیمت آرد و صنایع وابسته که قیمت ماکارانی را حسابی بالا برده است.

عروجی | شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد هربار باید منتظر گرانی یکی از اقلام بدیهی، ولی اساسی مردم باشیم. هنوز از گرانی شلغم و هویج زمان زیادی نمی‌گذرد که نوبت به ماکارانی رسید. این افزایش قیمت واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است. واکنش‌هایی که برخی از آن‌ها به صورت جدی از چرایی این افزایش قیمت می‌پرسند و مثل همیشه در جست وجوی یک علت منطقی برای این گرانی هستند و برخی دیگر، با زبان طنز از این می‌گویند که انگار دیگر نمی‌شود روی این غذای راحت و دانشجویی حساب باز کرد!

جالب‌تر اینکه خبر‌ها و گزارش‌ها می‌گویند قرار است ماکارانی به صف اجناس دونرخی بپیوندد، اما چرا یکهو قیمت‌ها تا این حد افزایش پیدا خواهد کرد؟ ظاهرا ترکش‌های رشد نجومی قیمت آرد صنعتی به محصولات وابسته هم رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت گندم برای اصناف و صنایع از ۲۵۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان در سال جدید رسیده است که به موجب آن شاهد افزایش قیمت آرد بودیم. موضوعی که می‌تواند نه فقط قیمت ماکارونی که قیمت کیک، کلوچه، نشاسته، رشته و … را تحت تأثیر قرار دهد. قیمت ماکارونی (هر کیلوگرم) در برند‌های مختلف تاکنون بین ١٣ تا ١۵ هزار تومان قرار داشت که این یعنی در چندروز آینده باید شاهد ماکارانی‌های ۲۸ تا ۳۲ هزارتومانی باشیم.

رئیس انجمن آردسازان درباره اینکه چرا تا حالا این افزایش رخ نداده است گفت: «اگر تاکنون قیمت ماکارونی افزایش نیافته، به این دلیل است که هنوز شرکت‌ها برای خرید جدید مراجعه نکرده اند. به همین دلیل وقفه ١۵ روزه‌ای در تولیدات صنف و صنعت رخ می‌دهد. پیش از این نیز بررسی‌ها نشان می‌داد قیمت خرید آرد برای قنادی‌ها در سال جدید رشد ۵۷ درصدی داشت.» خبر مهم‌تر اینکه، به نظر می‌رسد دولت این بار هم به شکل دستوری قیمت آرد را ثابت نگه داشته است و طبق گفته رئیس انجمن آردسازان با توجه به افزایش حقوق کارگران و هزینه‌های حمل ونقل قاعدتا قیمت نان هم باید افزایش پیدا کند؛ ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است.

از طرفی روزنامه «کیهان» هم همین چندروز پیش صدای اعتراضش بلند شد و نوشت: «چند روز پیش در ستاد اقتصادی دولت و در جریان پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی برای جلوگیری از قاچاق گندم به کشور‌های همسایه و ضرورت بهینه سازی مصرف نان در کشور، تأکید شد که قیمت نان و گندم تغییری نداشته باشد. این تصمیم تا حدودی از نگرانی مردم کاسته است؛ اما هنوز انتقاد‌ها از افزایش یک باره قیمت آرد کارخانجات برقرار است.»

با اینکه سیاست‌های دستوری برای ثابت نگه داشتن قیمت‌ها در این مدت شکست خورده، ولی انگار سیاست گذاران بخش دولتی همچنان اصرار دارند پطرس وار جلوی افزایش هر قیمتی را به هر شکل ممکن بگیرند. اتفاقی که اگر به شکل طبیعی و درست برای آن فکری نشود ممکن است به شکل بدتری در اقتصاد ایران خودش را نشان دهد و تبعات جبران ناپذیری به صنایع مختلف وارد کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->